Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 14 juni 2010

Högerpolitik är bedrövligt för storstaden!

Storstadsborna, i stort, missgynnas av en borgerlig politik, inte av en rödgrön dito. Trots att motsatsen hävdas snart sagt överallt. Och orsaken är att den borgerliga politiken leder till (har ni hört det förut?) ökade klyftor. Och även om det bor relativt sett fler riktigt rika i Stockholm än i landet för övrigt, så är majoriteten av stockholmarna, naturligtvis, vanligt folk.

Jag hade tänkt samla mig till ett inlägg om detta, men det har Marika Lindgren redan gjort, här http://storstad.wordpress.com/2010/06/09/skyhogt-pris-for-missuppfattningen-att-hogerpolitiken-ar-bra-for-storstaden/, mycket bättre än jag skulle kunna. Mycket läsvärt!!!

tisdag 1 juni 2010

Mer om Ship to Gaza. Och om behovet av initiativ från Obama.

Jag är just hemkommen från ett mycket bra apellmöte på Stora torget (i Linköping). Ett möte i protest mot det israeliska våldet mot Ship to Gaza, förstås. Mycket bra tal av Aleksander Gabelic (s), Roger Berzell (s), länk här http://berzell.se/2010/06/min-appell-p-torget-om-ship-to-gaza/ , och Emil Broberg (v), och strålande tal av Ali Hajar (s), och dessutom flera bra tal till. Hyggligt med deltagare, fast man undrar ändå varför det inte blir tiofalt fler.

Och var fanns alliansen? Ingen talare därifrån! Visserligen ordnades mötet i hast, lite av djungeltrummakaraktär, men det var också påannonserat i Corren, http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5232808&date=&menuids=, så nog kände alla Linköpingspartier till mötet. Vad jag förstår så skall främst Emil, Ali, Roger och Rebecca Arnell ha credit för arrangemanget. Tack till er!! (Och ursäkta om jag har förbigått någon).

F ö skriver Ulf Bjereld klokt idag, http://ulfbjereld.blogspot.com/, både om det dagsaktuella och om konflikten i stort.

Om kommentarer till attacken på Ship to Gaza

Lunchekot, som jag just lyssnat på, dominerades förstås av rapporteringen om Israels gräsliga attack på konvojen Ship to Gaza. Så även tidningskrönikan, som gav en internationell utblick. Tre pressröster från Israel, en från USA, nämligen Washington Post, och en från Turkiet. Men ingen palestinsk!! Varför?

Och varför vidarebefordrar massmedia alltid den israeliska militärens version så okritiskt? I de flesta konflikter så väger man, åtminstone någorlunda, båda sidors rapporter mot varann, men sällan i Israel-Palestinakonflikten.

Om man tillhör dem som verkligen hoppas på ett utplånande av den judiska staten, och ser detta som lösningen på konflikten, så kan man säkert se den aktuella attacken som önskvärd, "nu demaskeras vår sataniske motståndare!" För alla oss som vill ha en tvåstatslösning, med säkra, erkända och respekterade gränser för både en israelisk och en palestinsk stat, troligen enligt 1967 års gränser, så har uppförsbacken, om möjligt, blivit ännu längre och ännu mer omöjlig.

Marika Lindgren skriver bra om det som man nästan inte längre kan skriva om, http://storstad.wordpress.com/2010/06/01/nagot-om-ship-to-gaza/.

Niklas Wykman har skrivit att "Ship to Gaza är storpolitik och krigsprovokation förklätt till välgörenhet. Han anser vidare att personerna som var ombord på båtarna är "nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare."

Ja men Johan, varför vidarebefordrar du debattinlägg med denna sjukt låga nivå? Jo, för att Niklas Wykman faktiskt är ordförande i ett av riksdagspartiernas ungdomsförbund!! (gissa vilket!).