Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 4 februari 2010

Låt oss diskutera fördelningsfrågor och klimathot, inte minaretförbud

Bra kommentar av Anna Hellgren i Dagens Arena häromdagen, http://www.dagensarena.se/text/2010/02/vansinnets-budbarare, om förhållningssätt till de bruna stämningarna. Den går i linje med en annan kommentar, http://johanwalan.blogspot.com/2009/12/om-sd-lat-dem-inte-satta-dagordningen.html, som jag refererat tidigare.

Efter att ha gett flera exempel på vad hon menar kommer det viktigaste:
"Det vore lätt att ta sig för pannan och skylla på omdömeslösa public service-journalister om det inte vore för att programledarnas fokus så väl passar in en allmän strömning där debattörer och journalister gömmer sig bakom den befängda idén att man i Sverige inte "får" diskutera invandring i allmänhet eller islam i synnerhet - samt att det är just dessa frågor som är de allra viktigaste i samhället. Som andra redan påpekat är det få saker som diskuteras så mycket som just dessa, men i takt med att vanföreställningarna om ett "förbud" sprider sig odlas en kultur där mer eller mindre rasistiska åsikter och föreställningar förs fram som triumfartade bevis på politiskt mod och sanningssägande."

Vi inom den politiska vänstern tjänar inte på att "ta debatten med Sverigedemokraterna", inte på deras villkor! Vi bör envisas med att ta upp de frågor som vi tycker är viktigast, jobb, ekonomi, hur samhällsklyftorna ökar och allt negativt som det för med sig, och naturligtvis klimatfrågan.

Inga kommentarer: